5.7 Galleri Strandlyst

1 . februar 2019 overtog vi huset her på Strandvej i Kalvehave. Nu er der så pludselig gået et år. Et år hvor vi både flyttede, gjorde vores sommerhus klar til salg og vores christianshavnerlejlighed klar til udlejning.

Oveni var der en meget tidskrævende kamp mod et udrejsecenter på Lindholm, som i givet fald ville have gjort vores lille by til “adgangsvej” for over 100 udvisningsdømte mænd. Heldigvis kom valget, og planerne blev droppet. Sikken en fest vi holdt i Kalvehave, da vi fik beskeden om , at planen var droppet.

Da jeg for et år siden startede med at blogge om vores flytning – i en høj alder – fra en god, ældrevenlig lejlighed i Kbh K til et stort hus med stor have i “vandkantsdanmark”, skrev jeg, at vi måske var tossede … det udsagn står stadig åbent, men i hvert tilfælde har vi nu haft et godt år. 

Arbejdsmæssigt har det været lidt hårdt men også sjovt, dejligt og livgivende. Vi har ikke fortrudt. Vi hygger os med Olga, Rosa og Æggelotte, som overlevede en hunds skambidning, samt Mille Misse, som er verdens sødeste kat, der har en fortid som internat-kat og nu nyder livet her i Strandvejsvillaen… Nåh ja.. der er jo også alle de dejlige gæster, vi har haft, samt de mange søde mennesker, vi har lært at kende her i Kalvehave.

Vi har haft en del (dyre) håndværkere, og vi har selv arbejdet meget både ude og inde, og arbejdet stopper ikke. Nu har vi fået en ny idé. Måske også helt tosset, men det skal forsøges.

Vi vil åbne et lille galleri. Kalvehave mangler det. Først var min plan, at det skulle være et projekt, hvor en borgergruppe skulle arbejde frivilligt og søge kommunen om tilskud til lejede lokaler mv., men en dag kom jeg – nærmest for sjov – til at sige til Poul, at vi også bare selv kunne lave galleriet ude i vores værksted. “Ja, god idé. Det gør vi da”, svarede han. 

Den mand er ikke pivet!

Vi har fået sat en yderdør i, så man kan gå ind i galleriet direkte fra indkørslen, og vi er ved at gøre lokalet i stand. Det kræver omorganisering for at få plads til alt det, vi havde i rummet, og vi skal have lukket vores garage, så der kan etableres værksted derude. Vores lille atriumgård skal indgå i galleriet (så det skal have en ny belægning med smukke italienske klinker) og måske også vores terassestue. Det bliver fint, og jeg har aftale med tre lokale kunstnere.    Der skal selvfølgelig flere til, og ikke kun lokale folk. 

Galleri Strandlyst åbner til juni. Kalvehave har mange turister, og især for  turister, som kommer sejlende, vil det være en god mulighed at kombinere en spadseretur langs vandet med et galleribesøg. Galleriet kommer ikke til at have billeder med den brølende hjort ved skovsøen eller de grædende børn – og dog – måske i interessante nyfortolkninger … 

Hvis der ikke kommer gæster i Galleri Strandlyst, lukker vi bare igen, men så har vi fået lavet en fin renovering. 

Om et par uger bliver Poul 82. Så skal flaget hejses. Vi skal dog først lige fundet hjælp, så vi kan lægge vores ret høje flagstang ned, for den skal have ny flagsnor – men den hjælp ville vi også have haft brug for, hvis han havde været 37, ikk’ sandt?

1) Der er meget oprydning, før værksted og garage er tømt.
2) Nu har vi også fået en dør mellem spisestue og terassestue. Det projekt krævede en specialfremstillet dør og udover en tømrer også en murer , da buen skulle væk.
3) Da der skulle laves en yderdør ind til værkstedet/galleriet, dukkede der en rådden garageport op bag beklædningen. Så måtte der mures en ny væg. Det blev en dyr omgang.
4) Værkstedet istandsættes og vinduet erstattes af en dør. Til gengæld sættes snart en port og en dør i garagen, så der kan laves værksted derude. Det går fint altsammen og bliver flot.

194 Replies to “5.7 Galleri Strandlyst”

 1. Hej Helle
  Flot og godt initiv.
  Jeg har erfaring fra Skovhuset i Værløse (kunstudstillinger), hvor jeg sad i bestyrelsen i 10 år, og da jeg lige er blevet seniorpensionist, ja så siger du bare til, hvis I får brug for hjælp.

 2. Tak, Inger. Det kan meget vel være. Jeg vil meget gerne tale mere med dig om det
  Hilsen
  Helle

 3. Goddag fra Århus.
  Er så begejstret for jeres beslutning om at flytte på jeres måde👍👍👍
  Læser med fornøjelse om både trængsler og GLÆDER, som der er flest af!
  Jeg er gammel- 77 og gift med en på samme alder. Har boet i samme hus siden 1972, og ville jeg ønske en forandring! Ikke nødvendigvis så stor som jeres! Fuld af beundring -nyder at se læse om jeres udfordringer og glæder.

 4. For the reason that the admin of this website is working, no hesitation very shortly it
  will be famous, due to its feature contents.

Lukket for kommentarer.