6.1 Udlejning af vores lejlighed – bøvl og besvær

Den første plan var at sælge vores lejlighed. Så ombestemte vi os. Det er en dejlig lejlighed, og priserne stiger konstant i byen, så vi risikerer, at vi ikke kan købe en tilsvarende, hvis vi om nogle år ikke kan klare at bo i det store hus. Derfor prøver vi i stedet at leje den ud.

Vi har haft kontakt med et udlejningsfirma. Der blev lavet kontrakt og taget billeder. Og pludselig (uden at vi havde fået materialet til godkendelse) var den på Internettet. Desværre med en rædsom, ubehjælpelig tekst og med fotos i en forunderlig dårlig kvalitet. 

Underligt, for det er et etableret firma, som har formidlet lejligheder i årtier. En korrekturlæsning var da det mindste, man kunne forvente. Måske havde en korrekturlæsning ikke fanget den sætning om, at der er en stue med franske døre ud til en entré, der kan bruges til værelse …. jeg ville nu nødigt bruge entréen til værelse … men måske havde en korrekturlæsning dog fanget, at der er gulvarme i badeværelset.

Vi opsagde straks kontrakten. Firmaet mente ikke, at der var noget at komme efter, så vi kunne konstatere, at deres og vores kvalitetsstandarder er vidt forskellige. Og vi har mistet tilliden til deres professionalitet, hvilket ikke blev bedre af, at vi så fik tjekket på Trustpilot (det skulle vi have gjort med det samme).

Mægleren, som stod for sagsbehandlingen, ringede. Hun var meget vred og fortalte, at vi ikke ville slippe for vederlaget – og de havde dygtige advokater …. Efterfølgende  kom en mail fra direktøren: firmaet imødekom vores krav om at få afsluttet sagen uden omkostninger for os.  Det var dog ordentlig snak, men alligevel en træls sag.

Det er jo ikke lige den slags bøvl, vi har reserveret kræfter til. Nu må vi starte forfra med et andet formidlingsfirma.

Lejligheden er nu “i stald” hos Housing Denmark: https://housingdenmark.com/da/premium/house/201903520/109-m2-lejlighed-kobenhavn-k


One Reply to “6.1 Udlejning af vores lejlighed – bøvl og besvær”

Lukket for kommentarer.