4. Malurten i bægeret: Udrejsecenter Lindholm

Netop da fortrydelsesfristen for købet af huset var overskredet, kom meldingen om udrejsecenter Lindholm.

Jeg gik hurtigt ind i modstandskampen med masser af indlæg på facebook, læserbreve i aviser mv.: vi vil ikke have det udrejsecenter på Lindholm. Området og øen er ikke egnet, og vi kan ikke bære det i vores lille by.

Tanken er, at centret skal være opholdssted for mere end 100 udvisningsdømte personer. Nogle af dem har begået meget alvorlig kriminalitet, og nogle politikere har ønsket at isolere dem på en ø. Ifølge forskellige internationale konventioner må de dog ikke interneres under fængselslignende forhold. Derfor skal de have jævnlige færgeafgange til fastlandet, og de kan frit opholde sig her på alle tider af døgnet, hvis bare udrejsecentret er deres primære opholdssted.

Færgen sejler til/fra Kalvehave havn, og Kalvehaves 650 indbyggere ryster over udsigten til at skulle være hoveddør for omkring 100 udvisningsdømte mænd. Vi frygter, at de er vrede, desperate, måske radikaliserede og frustrerede over at blive sendt ud på en ø uden fremtidsudsigter.

Kalvehave har børnehave, specialskole, familiecenter, over hundrede sommerhuse og timesharelejligheder med 200 ejere. En lystbådehavn med omkring 200 lystbåde, hvoraf flere flyttes, hvis udrejsecentret realiseres. Huspriserne er truet …

Ja, jeg mener, at det er helt rimeligt at være bekymret over det med huspriserne. Problemer med at sælge kan stavnsbinde os til en bolig, vi på et tidspunkt ikke magter. Desuden er det ikke sjovt at bo i en by, som måske mister indbyggere, turister, aktiviteter og måske byens eneste dagligvareforretning. 

Små byer i udkantsdanmark har det svært nok i forvejen, og et udrejsecenter specielt for personer med kriminelle baggrunde gør det ikke nemmere. 

Men der er ikke noget så skidt, at det ikke er godt for noget, som min mor ofte sagde: i kampen mod udrejsecenter Lindholm har vi fået flere gode venner i Kalvehave – allerede inden vi er flyttet til byen. 

One Reply to “4. Malurten i bægeret: Udrejsecenter Lindholm”

Lukket for kommentarer.