4. 1 Til demonstration på havnen

I dag 6. Februar var medlemmmer af  udlændinge- og integrationsudvalget på tur til Kalvehave og Lindholm i anledning af planen om at placere et udrejsecenter på øen Lindholm. Færgen dertil sejler fra Kalvehave havn, og i Kalvehave er vi bange og vrede, fordi udrejsecentret skal rumme over 100 udvisningsdømte personer, som så vil få Kalvehave som deres “fordør” og opholdssted, når de kommer til og fra centret. 

Og vi må forvente, at de vil opholdesig i vores lille by: 100 udvisningsdømte mænd i en by med 650 indbyggere. Børnefamilier overvejer at flytte, og vi er bange for at miste mange af de omkring 200 mennesker, som har båd liggende her i havnen. Det samme med de 200 ejere af timesharelejlighederne, som ligger her på havnen i Kalvehave. Turismen er truet, trygheden er truet – og huspriserne! Vi havde ikke købt vores skønne hus her, hvis vi vidst det om Lindholm. Den melding kom en uge efter at vi underskrev købsaftalen. 

DF og VLAK-regeringen ønskede at isolere de udvisningsdømte på øen, men det er ikke lovligt. Det har regeringen og DF måttet sande, og de vil så bare lave flere daglige færgeafgange. Der er tale om ren symbolpolitik, der kommer til at koste op mod en milliard og belaste lokalsamfundet urimeligt. Vi var omkring 300 til protest på havnen i dag. Projektet er dumt og dyrt. Pinligt for Danmark og meget ærgerligt for os i Kalvehave.

Men det var en fantastisk oplevelse at være sammen med så mange vores gode, engagerede og dejlige mennesker. Vi har allerede fået gode venner. 

DFeren Martin Henriksen var bestemt ikke nogen populær gæst i Kalvehave – og suk, så ubehagelige holdninger, han står for (Billedet er fra SN.dk den 6/2-18’

2 Replies to “4. 1 Til demonstration på havnen”

Lukket for kommentarer.